economie

Beurzen in New York openen in het rood

Door ANP - 04 mei 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag lager aan de handelsdag begonnen. Beleggers op Wall Street kregen na de verliezen een dag eerder onder meer een tegenvallend banencijfer van salarisstrookverwerker ADP voor de kiezen.

Kort na de openingsbel noteerde de leidende Dow-Jonesindex 0,6 procent lager op 17.645 punten. De bredere S&P 500 verloor 0,6 procent en stond op 2056 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ging eveneens 0,6 procent omlaag tot 4736 punten.

Mediaconcern Time Warner boekte 2,5 procent winst na de presentatie van betere kwartaalcijfers dan een jaar eerder. Het moederbedrijf van onder meer HBO, CNN en Warner Bros profiteerde van successen op televisie, die een lichte terugval van de opbrengsten uit films compenseerden.