economie

Beurzen op verlies na rustige handelsdag

Door ANP - 23 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenmarkten zijn maandag met overwegend lichte verliezen de handel uitgegaan. Op een vrij rustige eerste handelsdag van de week kregen beleggers onder meer wisselende cijfers over de Europese economie voorgeschoteld.

De AEX-index in Amsterdam sloot na een wisselende handelssessie 0,4 procent lager op 432,57 punten. De MidKap ging 0,6 procent omhoog tot 652,02 punten. De belangrijkste graadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs daalden tot 0,7 procent.

Marktonderzoeker Markit liet weten dat de economische groei in de eurolanden deze maand is afgezwakt tot het laagste niveau sinds begin vorig jaar. Verbeteringen in Duitsland en Frankrijk werden daarbij tenietgedaan door een verzwakking in andere eurolanden.