economie

Beveiliger G4S wil ‘mobiele banken’ opzetten

Door ANP - 16 mei 2016

LONDEN (ANP) – Het Britse beveiligingsbedrijf G4S praat met banken in meerdere landen, waaronder Nederland, over het opzetten van mobiele bankvestigingen en bankfilialen in grotere winkelstraten. Dat heeft Graham Levinsohn, de topman van het bedrijf in Europa, laten weten in gesprek met zakenkrant Financial Times.

G4S, onder meer bekend van zijn waardetransportauto’s, probeert in te spelen op het feit dat grote banken de laatste tijd in veel dorpskernen hun deuren sluiten. Het aantal bankvestigingen is de laatste jaren fors afgenomen, ook in Nederland. G4S kan volgens Levinsohn in bijvoorbeeld outlets diensten op het gebied van contant geld en deposito’s voor zijn rekening nemen aan klanten van verschillende banken.

Het grootste beveiligingsbedrijf ter wereld levert nu al zogenoemde ‘banks in a box’ in afgelegen gebieden in Zuid-Afrika. In Nederland heeft G4S op verschillende plekken al geldautomaten staan.