economie

Beveiligers Schiphol komen met ultimatum

Door ANP - 09 mei 2016

UTRECHT (ANP) – De beveiligers op Schiphol stellen een ultimatum aan de luchthaven en hun werkgevers. Als hun arbeidsomstandigheden niet snel verbeteren, willen ze actie gaan voeren. Met die boodschap kwam vakbond FNV maandag.

De bond wil dat er voor komende zondag afspraken zijn gemaakt over concrete maatregelen om de werkdruk aan te pakken. De beveiligers klagen al langer dat hun werkdruk te hoog is, met vermoeidheid en afnemende alertheid als gevolg. FNV wijt de problemen aan de ,,extreme marktwerking” op Schiphol.

Het ultimatum volgt op een ledenraadpleging die de bond hield omdat heldere toezeggingen over het oplossen van de klachten uitblijven. Volgens FNV probeerden Schiphol en de beveiligingsbedrijven het aanpakken van de werkdruk recent opnieuw voor zich uit te schuiven.