economie

Boskalis ziet omzet sterk dalen

Door ANP - 10 mei 2016

PAPENDRECHT (ANP) – Boskalis heeft zijn omzet in het eerste kwartaal van 2016 door de aanhoudend moeilijke marktomstandigheden sterk zien dalen. Dat maakte de baggeraar en maritiem dienstverlener dinsdagmiddag bekend, zonder concrete cijfers te vermelden.

Boskalis zag de omzet zowel bij de baggeractiviteiten, de sleepdiensten als de dienstverlening aan de olie-industrie dalen. Zoals het bedrijf eerder al aangaf staan de prijzen en de omvang van projecten onder druk, waardoor de bezetting van de vloot is verslechterd. Daarbij namen ook de winstmarges af. De orderportefeuille groeide wel licht in het eerste kwartaal.

Het bedrijf verwacht voorlopig geen aanmerkelijke verbeteringen, maar zag af van een concrete winstprognose voor 2016. De nettowinst zal dit jaar wel lager uitkomen dan het ,,uitzonderlijk sterke” resultaat van vorig jaar, aldus Boskalis.