economie

BP wil pensioenen naar België verhuizen

Door ANP - 02 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – Oliemaatschappij BP wil de pensioenen van zijn Nederlandse personeel in België gaan onderbrengen. Dat stelt Sjoerd Gunnewijk, voorzitter van het pensioenfonds BP, maandag in Het Financieele Dagblad.

Het gaat om een pensioenvermogen van 1,2 miljard euro. BP wacht nog op groen licht van toezichthouders. Het komt vaker voor dat grote multinationals hun pensioenzaken naar het buitenland verplaatsen. Maar volgens de krant betreft de zaak van BP, dat in Nederland meer dan 4000 werknemers heeft, de grootste verhuizing tot nu toe.

De stap is bedoeld om kosten te drukken, wat de kans op indexatie van de pensioenen ook groter maakt. ,,We hadden geen problemen met toezichthouder De Nederlandsche Bank of de regels, het is puur een interne operatie”, benadrukt Gunnewijk. In het België is het al mogelijk om een pan-Europees pensioenfonds op te richten, waarmee een bedrijf pensioenregelingen uit meerdere landen kan beheren.