economie

‘Chinezen willen belang in AC Milan’

Door ANP - 10 mei 2016

ROME (ANP) – Fininvest, de investeringsmaatschappij van Silvio Berlusconi, voert exclusieve gesprekken met Chinese investeerders over de verkoop van een meerderheidsbelang in voetbalclub AC Milan.

Fininvest maakte dat dinsdag in een verklaring bekend. De namen van de partijen werden daarbij niet genoemd.

Eerder zeiden ingewijden echter al dat een groep Chinese investeerders met Fininvest sprak en rond juni een deal wil afhameren. Het consortium zou mikken op een belang van minimaal 50 procent, dat na verloop van tijd vergroot kan worden tot 70 procent. Andere bronnen spreken van een directe verkoop van 70 procent van de aandelen, en het restbelang over een periode van anderhalf jaar.

City Football Group

De Chinezen zouden de club, inclusief schuld, waarderen op zo’n 750 miljoen euro. Vorig jaar leed AC Milan een verlies van ruim 93 miljoen euro.

AC Milan is al meer dan 30 jaar in handen van de 79-jarige Italiaanse oud-premier Berlusconi. Hij sprak al ooit met de Taiwanese zakenman Bee Taechaubol over de verkoop van een meerderheidsbelang. Naar verluidt liepen die gesprekken op het allerlaatste moment spaak, omdat Berlusconi niet meer dan 48 procent van de hand wilde doen.

China is vrij actief op de Europese voetbalmarkt. Investeerders kochten zich al in bij City Football Group, dat eigenaar is van Manchester City en New York City FC. Voor 13 procent van de aandelen werd zo’n 400 miljard dollar betaald. Ook verkreeg vastgoedgroep Dalian Wanda vorig jaar 20 procent van Atletico Madrid.