economie

Combinatie PostNL en Bpost gaat niet door

Door ANP - 29 mei 2016

DEN HAAG (ANP) – PostNLen bpost hebben geen overeenstemming weten te bereiken over het samenvoegen van de activiteiten van beide bedrijven door overname van alle aandelen PostNL door bpost. Dat maakte PostNL zondagavond bekend.

,,PostNL bevestigt dat het gesprekken heeft gevoerd met bpost over een mogelijke combinatie van beide bedrijven middels een vriendelijk openbaar bod door bpost op alle aandelen PostNL. Deze gesprekken hebben uiteindelijk niet geleid tot overeenstemming over de voorwaarden van zo’n transactie.”

Vrijdag lekte uit dat bpost geïnteresseerd was in PostNL. De Belgische zakenkrant De Tijd meldde dat bpost al op 25 maart een eerste bod heeft uitgebracht op alle aandelen van PostNL. Het aandeel was toen ongeveer 3,62 euro waard. Het eerste bod werd afgewezen en ook een tweede bod kon PostNL niet bekoren. Een derde bod zou nu nog worden bestudeerd, aldus de krant op vrijdag.

Het zou op papier gaan om een fusie van gelijken, maar in de praktijk zouden de Belgen het volgens De Tijd voor het zeggen krijgen. De beurswaarde van bpost is met 4,8 miljard euro bijna het drievoudige van de 1,7 miljard euro van PostNL.

Een woordvoerder van PostNL zei zondagavond evenwel dat er van een overnamebod geen sprake is geweest.