economie

Consument helpt Britse economie vooruit

Door ANP - 26 mei 2016

LONDEN (ANP) – De Britse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,4 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Vooral de uitgaven van consumenten hielpen Europa’s op twee na grootste economie vooruit, bleek donderdag uit een nieuwe schatting van het Britse statistiekbureau.

De tweede raming van de groei week niet af van de eerste prognose, die eind vorige maand werd gepresenteerd. Met 0,4 procent was de vooruitgang iets minder sterk dan in de laatste drie maanden van 2015, waarin de Britse economie 0,6 procent groter werd.

Het groeicijfer kan verdere voeding geven aan de discussie over de gevolgen van het EU-referendum dat volgende maand in Groot-Brittannië wordt gehouden. De Britse centrale bank gaf eerder aan dat het referendum, ook bij een stem vóór het EU-lidmaatschap, de economie schaadt.