economie

Contracten Deens-Duitse tunnel ondertekend

Door ANP - 30 mei 2016

BUNNIK (ANP) – BAM, Boskalis en Van Oord hebben het papierwerk rond voor hun deelname aan de bouw van een tunnel die Denemarken en Duitsland met elkaar gaat verbinden. Ze maakten maandag bekend de contracten te hebben getekend.

De Nederlandse inbreng aan de megaklus was al eerder aangekondigd. Maar de ondertekening van de contracten liet door een klacht over de aanbesteding op zich wachten.

BAM is bij het project betrokken via een joint venture die onder meer de bouw van de tunnel zelf voor zijn rekening neemt. Het samenwerkingsverband krijgt er 3,4 miljard euro voor, waarvan de Nederlandse bouwer een kwart opstrijkt. Baggeraars Boskalis en Van Oord doen via een ander consortium mee aan onder meer het graven van de geul waar de 18 kilometer lange tunnel in wordt afgezonken. Ze krijgen elk 300 miljoen euro voor de klus.