economie

Daimler breidt terugroepactie in VS uit

Door ANP - 19 mei 2016

STUTTGART (ANP/DPA) – Het Duitse autoconcern Daimler roept in de Verenigde Staten en Canada nog eens 200.000 auto’s terug vanwege mogelijke defecten aan de airbags van de Japanse producent Takata. Dat maakte het moederbedrijf van Mercedes-Benz donderdag bekend.

In februari kondigde Daimler al aan ruim 840.000 auto’s in de VS uit voorzorg terug naar de garage te halen vanwege de airbags. In verband met de kosten van de terugroepacties neemt Daimler een buitengewone last van honderden miljoenen euro’s.

Wereldwijd zijn al tientallen miljoenen auto’s met airbags van Takata teruggeroepen. De airbags kunnen bij het opblazen ontploffen, waardoor stukjes metaal en plastic door de auto kunnen vliegen. Daardoor zijn al zeker tien mensen om het leven gekomen.