economie

Delta Lloyd in de plus op lager Damrak

Door ANP - 18 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen lieten woensdag in de middaghandel kleine verliezen zien. Op de beurs in Amsterdam was verzekeraar Delta Lloyd een opvallende stijger, na een goed ontvangen handelsbericht over het eerste kwartaal.

De AEX-index op Beursplein 5 stond omstreeks 15.45 uur 0,2 procent in de min op 431,29 punten. De MidKap won 0,4 procent op 641,94 punten. De indices in Parijs, Frankfurt en Londen verloren tot 0,6 procent.

Delta Lloyd won 3 procent en was daarmee een van de grootste stijgers bij de middelgrote fondsen. Hoewel de verzekeraar in het eerste kwartaal last had van de lage rente, zag het de premie-inkomsten stijgen. Ook de kapitaalbuffer kwam binnen de door het verzekeringsconcern gehanteerde bandbreedte uit, als de effecten van een grote aandelenuitgifte worden meegeteld.

Kendrion

Andere verzekeraars in Amsterdam hadden juist een mindere dag. Zo verloren Aegon en NN Group elk 0,5 procent in de AEX.

Bij de kleinere fondsen was Kendrion een opvallende stijger met een winst van 2,3 procent. De producent van elektromagnetische componenten werd door ING op de favorietenlijst voor de Benelux geplaatst.

Damrak

Het Damrak kreeg nog een aantal bedrijfsresultaten te verwerken. Zo boekte de uitbater van skihallen SnowWorld in de eerste zes maanden van het jaar een winststijging van bijna 12 procent. Het aandeel stond 2 procent hoger. Verder kwamen softwarebedrijf Tie Kinetix (min 8,7 procent) en biotechnologiebedrijf Pharming (min 3,3 procent) met handelsberichten naar buiten.

In Londen openden bierbrouwer SABMiller en modehuis Burberry de boeken. SABMiller (plus 0,1 procent) behaalde in het eind maart afgesloten boekjaar minder winst dan in de voorgaande periode. Burberry daalde 1,4 procent, nadat het de winst voor het tweede jaar op rij zag dalen.

De prijs van een vat Amerikaanse olie stond 0,2 procent hoger op 48,41 dollar en Brent werd 0,1 procent goedkoper op 49,25 dollar. De euro was 1,1264 dollar waard, tegen 1,1340 dollar bij het slot van de Europese beurzen dinsdag.