economie

Delta vecht megabeslaglegging aan

Door ANP - 20 mei 2016

MIDDELBURG (ANP) – Energiebedrijf Delta verweert zich tegen een beslaglegging van bijna honderd miljoen euro door een ondernemer, waarmee het al jaren in een conflict verwikkeld is. De Zeeuwse onderneming is naar de kortgedingrechter gestapt. Maandag komt de zaak voor, zo bevestigde een woordvoerster vrijdag na berichtgeving in diverse media.

Het gaat om een al langer spelend conflict tussen Delta en zakenman Benno Wiersma. Ruim tien jaar geleden zetten beiden samen Sunergy op, waarmee ze een nieuwe techniek voor zonnepanelen wereldwijd wilden vermarkten. Een tijdje ging het project goed, maar in 2010 ging Sunergy ter ziele. Delta had Wiersma al eerder uitgekocht, maar de ondernemer claimde later dat hij eigenlijk veel meer had moeten krijgen.

Het energiebedrijf bestrijdt de claim en vindt Wiersma’s beslaglegging op aandelen in waterbedrijf Evides, die Delta in bezit heeft, ,,onnodig”.