economie

‘Derk Sauer verdacht van fraude in Rusland’

Door ANP - 11 mei 2016

MOSKOU (ANP) – De Nederlandse media-ondernemer Derk Sauer wordt in Rusland verdacht van betrokkenheid bij bedrijfsfraude. Dat meldden lokale media op basis van documenten van de Russische justitie.

De fraude vond volgens de berichtgeving plaats rond een aandelentransactie in 2014 door het Russische mediabedrijf RBC. Sauer was tot vorig jaar directeur bij dat bedrijf. Behalve Sauer worden onder anderen ook de huidige topman en financiële directeur van RBC onderzocht door de Russische autoriteiten.

Sauer heeft tegenwoordig een hoge functie bij Onexim, het moederbedrijf van RBC. Onexim is de investeringsmaatschappij van de Russische miljardair Michail Prochorov.

Een woordvoerder van Onexim gaf tegen het ANP aan op de hoogte te zijn van de berichten over het fraudeonderzoek, maar wilde verder geen commentaar geven. Bij een veroordeling voor georganiseerde fraude kan de straf in Rusland oplopen tot tien jaar cel.