economie

DNB beboet verzekeraar ASR om fout rapportage

Door ANP - 23 mei 2016

UTRECHT (ANP) – De Nederlandsche Bank (DNB) heeft verzekeraar ASR beboet voor een fout in zijn verslaglegging. De verzekeraar, die onlangs bekendmaakte naar de beurs te gaan, moet een bedrag van 350.000 euro overmaken.

Door de fout bleek ASR in de maanden januari en februari van vorig jaar niet aan de solvabiliteitseisen te hebben voldaan. Het concern ontdekte de fout zelf en trok daarop bij DNB aan de bel. Ook werden er maatregelen genomen om de kapitaalpositie weer op peil te krijgen.

ASR laat in een verklaring weten ontstemd te zijn over de boete en de hoogte daarvan, omdat het de fout zelf meldde en direct corrigeerde. Volgens DNB is de boete voor het niet voldoen aan de kapitaaleisen eigenlijk 2 miljoen euro en is die uit coulance naar beneden bijgesteld.