economie

ECB: turbulentie financiële markten afgenomen

Door ANP - 05 mei 2016

FRANKFURT (ANP) – De storm die in de eerste maanden van 2016 de financiële markten teisterde, is gaan liggen. Maar de vertroebelde economische vooruitzichten in opkomende markten blijven ook het herstel in de eurozone bedreigen, schrijft de Europese Centrale Bank (ECB) in een donderdag gepubliceerd maandrapport.

De economische verbetering in de eurolanden zet volgens de ECB wel door, vooral dankzij een aantrekkende binnenlandse vraag. Die wordt gestimuleerd door de lage rente en de aanvullende maatregelen die de centrale bank neemt om de inflatie en economisch groei een impuls te geven.

De ECB gaat er nog altijd niet van uit dat de inflatie snel zal oplopen richting het beoogde peil van net geen 2 procent. In de komende maanden zijn verdere prijsdalingen volgens de centrale bank waarschijnlijker. Pas vanaf de tweede helft van het jaar trekt de prijsontwikkeling naar verwachting aan.