economie

Economie Oekraïne krabbelt op

Door ANP - 16 mei 2016

KIEV (ANP/BLOOMBERG) – De economie van Oekraïne heeft in de eerste drie maanden van dit jaar eindelijk weer eens groei laten zien, na de zware recessie van de afgelopen jaren. De economie groeide met 0,1 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen sprake was van een krimp met liefst 17 procent.

Het Oekraïense statistiekbureau meldde echter wel dat op kwartaalbasis nog altijd sprake was van een neergang met 0,7 procent. Ook viel het groeicijfer aanzienlijk minder sterk uit dan economen hadden verwacht.

Oekraïne heeft zwaar te lijden gehad onder het conflict in het oosten van het land en de politieke onrust. Maar mede dankzij een wapenstilstand is de economische situatie wat gestabiliseerd en daardoor zijn consumenten en bedrijven bereid meer uit te geven. Ook profiteert het land van de hogere prijzen van staal en ijzererts.