economie

Economische groei eurozone blijft bescheiden

Door ANP - 04 mei 2016

LONDEN (ANP) – De economische groei in de eurozone zat ook in april in een lage versnelling. Dat stelde onderzoeksbureau Markit woensdag op basis van een nieuwe schatting.

Ontwikkelingen in de industrie en de dienstensectoren in de eurolanden wijzen erop dat de economische groei vorige maand stabiliseerde op het ,,gestage, maar niet spectaculaire” niveau van 1,5 procent op jaarbasis, aldus Markit. Daarmee zijn de omstandigheden in de muntunie nu wel beter dan in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, waar de groei afzwakt.

Afgelopen maand ging vooral de Duitse economie stevig vooruit, in het hoogste tempo van bijna een jaar. Ook de Spaanse en Italiaanse economie draaiden in april goed. In Frankrijk was sprake van een minieme groei, na stagnatie in maart.