economie

Eerste stappen KLM naar nieuwe organisatie

Door ANP - 24 mei 2016

SCHIPHOL (ANP) – KLM zet nog voor de zomer de eerste concrete stappen richting een compactere en efficiëntere organisatie op het hoofdkantoor. De vorig jaar aangekondigde ingreep is net zo noodzakelijk om de concurrentiepositie te verbeteren als de nieuwe offers die de luchtvaartmaatschappij in het lopende cao-overleg aan het personeel vraagt, zei topman Pieter Elbers dinsdag.

Door te snoeien in ondersteunende functies en managementlagen wil KLM de organisatie slagvaardiger en goedkoper maken. Dat daardoor functies komen te vervallen, zorgt voor onzekerheid, erkende Elbers. Maar het bedrijf probeert voor iedereen die dat treft een passende oplossing te vinden, binnen of buiten KLM. Doel blijft om gedwongen ontslagen zoveel mogelijk te vermijden.