economie

Europese beurzen openen in de plus

Door ANP - 10 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen zijn dinsdag eensgezind met winst aan de handelsdag begonnen. In Amsterdam stond ING in de belangstelling nadat het de boeken van het eerste kwartaal had geopend.

Op het Damrak stond de AEX-index vlak na de opening 0,7 procent hoger op 434,82 punten. De MidKap liet na een paar minuten handelen een winst noteren van 0,6 procent op 646,54 punten. De beursgraadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt koersten 0,4 tot 0,6 procent in de plus.

ING boekte in de vroege handel een plus van 1 procent in de AEX. De bank zag zijn nettowinst vorig kwartaal met bijna 30 procent dalen, naar 1,3 miljard euro. Ondanks die stevige afname wist de bank daarmee de verwachtingen van analisten te overtreffen.