economie

Europese beurzen sluiten in de min

Door ANP - 17 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese beurzen zijn dinsdag overwegend met verlies gesloten. Uit de Verenigde Staten kwam een aantal beter dan verwachte macro-economische cijfers. Daardoor is een renteverhoging door de Federal Reserve later dit jaar weer nadrukkelijker op de kaart komen te staan.

De AEX-index in Amsterdam sloot 0,3 procent lager op 432,30 punten. De MidKap eindigde 0,1 procent hoger op 639,22 punten. In Frankfurt en Parijs gingen de hoofdgraadmeters tot 0,6 procent omlaag. In Londen eindigde de FTSE 0,3 procent hoger.

Door onder meer het tegenvallende Amerikaanse banenrapport van begin deze maand leek de kans dat de Fed op korte termijn de rente verder verhoogt, kleiner geworden. Dinsdag bleek echter dat de inflatie in de VS in april is aangetrokken en de huizenmarkt en industrie het beter deden dan verwacht.