economie

Fastned haalt 3 miljoen op voor laadstations

Door ANP - 23 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – Fastned, een exploitant van snellaadstations voor elektrische auto’s, heeft in vijf weken tijd ruim 3 miljoen euro euro opgehaald via de nieuwe netwerkbeurs Nxchange. Dat maakte de onderneming maandag bekend.

Het geld wordt gebruikt voor uitbreiding van het netwerk, dat nu uit vijftig laadstations in Nederland bestaat. Er komen nieuwe oplaadpunten bij langs snelwegen, in de grote steden en ook in het buitenland. Elk laadstation vergt een investering van circa twee ton, aldus oprichter Bart Lubbers van Fastned.

De laadpalenexploitant is het eerste bedrijf dat gebruikmaakt van de diensten van Nxchange, een nieuw handelsplatform dat sinds april in de lucht is. Ondernemers kunnen daar nieuw kapitaal aantrekken bij investeerders binnen hun eigen netwerk. Een belangrijk verschil met crowdfunding is dat er verhandelbare effecten worden uitgegeven.