economie

Fiat Chrysler met Google in zelfrijdende auto

Door ANP - 04 mei 2016

LONDEN (ANP) – Google gaat zijn technologie voor zelfrijdende auto’s uitproberen in de nieuwe Chrysler Pacifica Hybrid. Het technologieconcern heeft met autofabrikant Fiat Chrysler een contract getekend voor honderd prototypes. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Google werkt sinds 2014 aan zelfrijdende auto’s. Het is de eerste keer dat het technologiebedrijf op dit terrein rechtstreeks samenwerkt met een autofabrikant. De deal, waarover zakenkrant The Wall Street Journal vorige week al berichtte, zorgt voor een ruime verdubbeling van de testvloot waarover Google beschikt.

Fiat Chrysler zoekt al langer actief naar partners. Door samen te werken kunnen de kosten die komen kijken bij de ontwikkeling van duurzamere en veiligere voertuigen worden gedrukt, benadrukten de topbestuurders Sergio Marchionne en John Elkann herhaaldelijk.