economie

Flinke verliezen voor Aegon en BAM

Door ANP - 12 mei 2016

AMSTERDAM (AFN) – De Amsterdamse beurs is donderdag lager gesloten. Ook de andere graadmeters in Europa gingen omlaag. Op Beursplein 5 moesten verzekeraar Aegon en bouwbedrijf BAM het ontgelden na tegenvallende kwartaalcijfers. In Frankfurt viel farmacie- en chemiereus Bayer in negatieve zin op na geruchten over overnameplannen.

De AEX-index sloot 0,9 procent lager op 430,89 punten. De MidKap verloor 1,2 procent tot 635,87 punten. De indices in Parijs, Londen en Frankfurt zakten tussen de 0,5 procent en 1,1 procent.

Aegon speelde 11,4 procent van zijn beurswaarde kwijt in de hoofdindex. De verzekeraar werd in het eerste kwartaal geraakt door de onrust op de financiële markten, waardoor de winst halveerde tot 143 miljoen euro. Bij de middelgrote fondsen zakte BAM 7,9 procent. Analisten spraken van een zwak begin van het jaar, hoewel er wel winst werd gemaakt.