economie

FNV dreigt met acties bij KLM

Door ANP - 11 mei 2016

UTRECHT (ANP) – Vakbond FNV dreigt met acties bij het grondpersoneel van KLM. Bij een ledenpeiling zijn de nieuwe cao-voorstellen van de luchtvaartmaatschappij naar de prullenbak verwezen. De medewerkers willen ,,niet meer inleveren”.

De stemming op de bijeenkomst van FNV-leden was dusdanig dat er meteen afspraken zijn gemaakt over mogelijke acties, liet de bond woensdag weten. ,,We willen op alles voorbereid zijn. Als KLM bij haar standpunten blijft, dan zullen we niet schromen om tot actie over te gaan.”

De huidige cao voor het grondpersoneel van KLM loopt op 30 juni af en geldt voor circa 16.000 medewerkers. KLM presenteerde eind vorige maand voorstellen voor een nieuwe overeenkomst. Volgens FNV leiden die enkel tot verslechteringen. De bond vindt dat niet kunnen omdat KLM de laatste tijd weer winst maakt. FNV gaat donderdag eerst met de andere bonden overleggen.