economie

Fors minder passagiers voor Brussels Airport

Door ANP - 19 mei 2016

BRUSSEL (ANP) – De effecten van de terreuraanslagen op de luchthaven Zaventem (Brussels Airport) zijn duidelijk zichtbaar. Er vertrokken fors minder passagiers in maart en april van de Brusselse luchthaven. Maar de luchthaven merkte donderdag direct op dat de luchthaven pas op 3 april weer openging en niet op volle kracht opereerde.

In april daalde het aantal passagiers met 46,5 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. In maart ontving het vliegveld 29,1 procent minder passagiers in vergelijking met een jaar eerder. Tot 21 maart was er een stijging van het aantal passagiers (plus 7,3 procent).

Op 22 maart bliezen twee terroristen zich op in de vertrekhal van de luchthaven nabij Brussel, waarna het vliegveld werd gesloten. Op 3 april ging de luchthaven met een verlaagde capaciteit (20 procent) weer open. De capaciteit werd in de weken daarna opgevoerd, maar nog steeds draait het vliegveld niet op volle kunnen.

Ook in het vrachtvervoer was er sprake van een daling als gevolg van de aanslagen.