economie

‘Geen besluit over Griekse schuldverlichting’

Door ANP - 09 mei 2016

BRUSSEL (ANP) – De eurolanden zullen maandag geen besluiten nemen over het verlichten van de enorme schuldenberg van Griekenland. Wel staat het onderwerp op de agenda van de vergadering van de ministers van Financiën van de eurolanden maandag in Brussel. Dat zei eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem voorafgaand aan het overleg.

,,We zijn nog niet zo ver. We gaan voor het eerst inhoudelijk spreken over het proces, over hoe het er uit kan komen te zien en onder welke voorwaarden”, zei Dijsselbloem. Dan zullen de experts van de geldschieters aan Griekenland aan het werk worden gezet om dat uit te werken. Tijdens de volgende eurogroep (0p 24 mei) kan er dan wellicht een knoop worden doorgehakt over maatregelen die de schuldenlast kunnen verlichten, schetste Dijsselbloem de volgorde.

Kwijtschelden van de schulden is uitgesloten, onderstreepte Dijsselbloem nogmaals.