economie

Goede beursdag voor Delta Lloyd

Door ANP - 18 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag hoger gesloten. Na bijna de hele dag in de min te hebben gestaan, veerden de graadmeters laat in de middaghandel op. In Amsterdam was verzekeraar Delta Lloyd een opvallende stijger, na een goed ontvangen handelsbericht over het eerste kwartaal.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,5 procent in de plus op 434,46 punten. De MidKap won 0,8 procent op 644,46 punten. De indices in Parijs en Frankfurt wonnen elk 0,5 procent. De FTSE in Londen eindigde vlak. Beleggers namen een wat voorzichtige houding aan in aanloop naar de notulen van de afgelopen rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank. Ook speelde het Brexit-referendum van komende maand al een rol in het beurssentiment.

Delta Lloyd won 5,1 procent en was daarmee de grootste stijger bij de middelgrote fondsen. Hoewel de verzekeraar in het eerste kwartaal last had van de lage rente, zag het de premie-inkomsten stijgen. Ook de kapitaalbuffer kwam binnen de door het verzekeringsconcern gehanteerde bandbreedte uit, als de effecten van een grote aandelenuitgifte worden meegeteld.