economie

Groei in Nederland voor mediaconcern Sanoma

Door ANP - 03 mei 2016

HOOFDDORP (ANP) – Het Finse mediaconcern Sanoma is er afgelopen kwartaal in geslaagd om meer winst te maken in Nederland en België. Daarbij wist het het moederbedrijf van onder meer Nu.nl, SBS en tijdschriften als Donald Duck en Libelle de inkomsten uit lopende activiteiten met 3 procent te laten groeien.

De operationele winst kwam 28 procent hoger uit dan en jaar eerder, op 7,4 miljoen euro. De totale omzet van de Nederlands-Belgische tak van Sanoma daalde nog wel, tot 175,6 miljoen euro van 189,5 miljoen in het eerste kwartaal vorig jaar. Dit komt omdat Sanoma recent nog verschillende titels, waaronder het Belgische tv- en opinieblad Humo, heeft verkocht.

Vooral titels als Libelle, vtwonen en LINDA liepen goed. De tv-zenders van SBS trokken relatief meer kijkers en advertenties brachten meer geld op.