economie

Groei van investeringen zwakt af

Door ANP - 19 mei 2016

DEN HAAG (ANP) – De investeringen in Nederland zijn in maart afgezwakt. Dat bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De investeringen lagen in de derde maand van het jaar wel 3,6 procent hoger dan in maart 2015, meldt CBS. Maar dat is een stuk kleiner dan een maand eerder, toen de groei maar liefst 17,1 procent was. Dat kwam vooral doordat in februari naast de investeringen in woningen ook de investeringen in vliegtuigen sterk groeiden.

De groei van de investeringen was is maart bijna helemaal toe te schrijven aan de hogere investeringen in woningen. Verder groeiden ook de investeringen in personenauto’s en overige wegvervoer. De investeringen in machines krompen wat, aldus het statistiekbureau.

Volgens het CBS waren de omstandigheden voor investeringen in mei wat gunstiger dan in maart.