economie

Handel op Wall Street rustig begonnen

Door ANP - 23 mei 2016

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse aandelenmarkten zijn maandag zonder grote koersbewegingen aan de nieuwe handelsweek begonnen. Afgezien van een cijfer over de Amerikaanse industrie, dat kort na de openingsbel wordt gepubliceerd, is de beursagenda nagenoeg leeg.

De Dow-Jonesindex, met daarin de dertig belangrijkste Amerikaanse beursfondsen, stond kort na het begin van de handel 0,1 procent in de plus op 17.509 punten. De bredere S&P 500 stond vlak op 2052 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,2 procent omhoog naar 4777 punten.

Monsanto won ruim 7 procent, nadat het Duitse chemieconcern Bayer had bevestigd 62 miljard dollar over te hebben voor de Amerikaanse zadenhandelaar en producent van landbouwchemicaliën. Kunstmestfabrikant CF Industries zag een fusie met zijn in Amsterdam genoteerde branchegenoot OCI afketsen. Beleggers zetten het aandeel 6 procent hoger.