economie

HEMA nu ook in Barcelona

Door ANP - 25 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – HEMA heeft woensdag een vestiging geopend in Barcelona, op een steenworp afstand van de beroemde boulevard Ramblas. Het gaat om het vierde Spaanse filiaal van de Nederlandse winkelconcern. Met twee verdiepingen is het een van de grootste internationale zaken van de keten.

De drie andere Spaanse winkels van HEMA zijn te vinden in Madrid. Het assortiment van de zaken in het Zuid-Europese land wijkt overigens wel af van dat in Nederland. HEMA verkoopt in Spanje geen rookworst of tompouces. Wel vinden de Hollandse stroopwafels er gretig aftrek.

HEMA zet de laatste tijd sterk in op groei in het buitenland. De focus daarbij ligt op verdere uitbreiding in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Spanje. De keten telt inmiddels ongeveer zevenhonderd filialen in zeven landen, waarvan meer dan 530 in Nederland. Bij het bedrijf werken ongeveer 11.000 mensen.