economie

Hogere opening op Wall Street

Door ANP - 25 mei 2016

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York zijn de handelsdag woensdag met winst geopend. Daarmee gaf Wall Street een verder vervolg aan de opmars die dinsdag werd ingezet. Beleggers blijven positief gestemd over de vooruitzichten voor een renteverhoging in de Verenigde Staten. Ook de nieuwe uitbetaling en schuldverlichting voor Griekenland worden gunstig opgevat.

Kort na de openingsbel stond de leidende Dow-Jonesindex 0,5 procent in de plus op 17.786 punten. De S&P 500 steeg ook 0,5 procent, naar 2085 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,4 procent vooruit, naar 4878 punten.

Het aandeel van Hewlett-Packard Enterprise (HPE) noteerde in de vroege handel ruim 13 procent hoger. HPE splitst het dienstverleningsdeel van zijn bedrijf af en voegt het samen met IT-dienstverlener Computer Sciences Corp (CSC). HPE levert onder meer hardware en IT-diensten aan de zakelijke markt en komt voort uit computer- en technologieconcern Hewlett-Packard. Dat werd eind vorig jaar al opgesplitst.