economie

Honda roept meer auto’s terug om airbags

Door ANP - 13 mei 2016

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) – Honda Motor gaat nog eens 21 miljoen auto’s terugroepen naar de garage om de airbags te vervangen. Dat maakte de op twee na grootste autofabrikant van Japan vrijdag bekend bij de publicatie van jaarcijfers.

De airbags zijn gemaakt door het Japanse bedrijf Takata. Vanwege een defect kunnen de airbags ontploffen waardoor stukjes metaal en plastic door de auto kunnen vliegen. Daardoor zijn zeker al tien mensen om het leven gekomen. Honda haalde eerder al miljoenen auto’s terug om airbags te vervangen. Ook andere bedrijven zoals Toyota, Nissan, Volkswagen en Daimler hebben auto’s teruggehaald vanwege problemen met de airbags van Takata.

Honda kon nog niet aangeven of ook in Nederland auto’s terug naar de garage moeten. In verband met de kosten voor de terugroepacties zag Honda de winst in het eind maart afgelopen gebroken boekjaar met een derde dalen tot 344,5 miljard yen (ruim 2,8 miljard euro).