economie

Huawei sleept Samsung voor de rechter

Door ANP - 25 mei 2016

SHENZHEN (AFN) – De Chinese technologiegigant Huawei sleept zijn Zuid-Koreaanse branchegenoot Samsung in de Verenigde Staten en China voor de rechter. Volgens de Chinezen heeft Samsung inbreuk gemaakt op intellectuele eigendommen van Huawei.

De Chinezen claimen het patent te hebben op mobiele communicatietechnologie en software die door Samsung in zijn telefoons wordt gebruikt. Eerder is volgens Huawei geprobeerd op ,,minnelijke wijze” met Samsung een oplossing te bereiken. Gesprekken daarover liepen echter op niets uit.

Het Chinese bedrijf hoopt nu via de rechter een schadevergoeding te kunnen afdwingen. Naar eigen zeggen investeert Huawei jaarlijks 15 procent van zijn omzet in onderzoek en ontwikkeling van nieuwe technologieën. Daarmee is het volgens het bedrijf niet meer dan logisch dat het zijn eigendommen beschermt.