economie

Hudson’s Bay opent 20 warenhuizen in Nederland

Door ANP - 17 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay gaat fors uitbreiden in Europa en ook Nederland wordt daarbij niet overgeslagen. De firma wil in de komende twee jaar alleen al in Nederland twintig vestigingen openen, maakte het dinsdag bekend.

Het Canadese concern introduceert naar eigen zeggen zijn ,,warenhuisconcepten Hudson’s Bay en Saks OFF 5TH op hoogwaardige locaties in Nederlandse binnensteden.” Later op dinsdagochtend geeft het bedrijf meer toelichting op de plannen.

De naam Hudson’s Bay dook eerder dit jaar op bij de ondergang van V&D. De Canadese gigant probeerde deals te sluiten met de verhuurders van panden waar het Nederlandse warenhuis vestigingen in had. Het ging het concern alleen om de panden, niet om een overname van V&D. Vorig jaar nam het wel het Duitse Kaufhof over.