economie

Hudson’s Bay springt in leemte V&D

Door ANP - 17 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – Het Nederlandse winkellandschap lonkt voor het Canadese Hudson’s Bay (HBC). De warenhuisketen kondigde dinsdag aan naar Nederland te komen en topman Richard Baker was eerlijk over de reden: het totale gebrek aan concurrentie na de ondergang van V&D.

De eerste twintig winkels die HBC de komende twee jaar wil optuigen, zullen voornamelijk in oude V&D-panden worden gevestigd. Het vlaggenschip komt in Amsterdam, maar over de andere locaties die verspreid over het land worden geopend, wordt pas volgende maand meer bekendgemaakt. Het gaat naast winkels van Hudson’s Bay ook om vestigingen van de discountketen Saks OFF 5TH.

Baker omschrijft Hudson’s Bay als innovatieve, moderne warenhuizen met een hedendaagse inrichting. Hudson’s Bay en Saks openen ook webwinkels in Nederland.