economie

ING-baas Hamers praat met Italiaanse premier

Door ANP - 19 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – ING-topman Ralph Hamers had donderdag een gesprek met de Italiaanse premier Matteo Renzi. Volgens een woordvoerder van het financiële concern had die ontmoeting geen specifieke aanleiding.

Het komt vaker voor dat het hoofd van de bank contact heeft met politici. Hamers is in Italië voor een bezoek aan de Italiaanse activiteiten van ING en daarbij kon dit gesprek worden ingepland. ING heeft in Italië circa 1 miljoen klanten.

In diverse media werd donderdag door de ontmoeting direct gespeculeerd over een mogelijke overname van een noodlijdende Italiaanse bank door ING. De zegsman van ING wilde niet op die speculaties ingaan. Wel merkte hij op dat de geruchten allemaal te herleiden zouden zijn tot slechts één opmerking van één analist op Twitter.