economie

ING schrapt 300 banen

Door ANP - 26 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – ING schrapt circa driehonderd banen in Nederland. Het financiële concern gaat bankzaken voor klanten in het midden- en kleinbedrijf meer via mobiele kanalen afhandelen. Een en ander moet het werkproces versnellen, maar daardoor heeft ING wel minder arbeidsplaatsen nodig.

De banen die verdwijnen betreffen managementposten, adviesfuncties en ondersteunde werkzaamheden. ING wil de ingreep per 1 augustus doorvoeren. Hierbij zet de bank zo veel mogelijk in op natuurlijk verloop en het begeleiden van medewerkers naar ander werk.

De versnelling van processen zal er volgens ING onder meer toe leiden dat ondernemers met een kredietvraag binnen 48 uur over het krediet kunnen beschikken. ING benadrukte donderdag dat mkb-klanten de mogelijkheid behouden om, als ze daar behoefte aan hebben, persoonlijk met adviseurs van de bank te spreken.

ING telt in Nederland in totaal ongeveer 16.000 arbeidsplaatsen.