economie

‘Interesse bezittingen SABMiller Oost-Europa’

Door ANP - 22 mei 2016

BRUSSEL (ANP) – Verschillende investeringsmaatschappijen zoals KKR, BC Partners en Advent hebben interesse getoond om de Oost-Europese activiteiten van brouwer SABMiller over te nemen. Dat meldden bronnen rond de zaak aan persbureau Bloomberg.

In april werd bekend dat bierbrouwer AB InBev de bezittingen in Oost- en Centraal-Europa van SABMiller wil afstoten, om zo goedkeuring te krijgen voor de geplande fusie met zijn branchegenoot. Het gaat om activiteiten in Hongarije, Roemenië, Tsjechië, Slowakije en Polen, met merken als Pilsner Urquell. De brouwer gaf aan op flinke interesse te rekenen van potentiële kopers. De waarde van de bezittingen wordt geschat op circa 5 miljard dollar.

Ook investeerders als PAI Partners, Bain Capital en Jacobs Holding zouden interesse hebben.

De merken Grolsch, Peroni en Meantime van SABMiller werden in april verkocht aan het Japanse Asashi als onderdeel van de fusie.

De Europese Commissie staat op het punt goedkeuring te geven aan de fusie van AB InBev en SABMiller, aldus bronnen tegen persbureau Reuters. Naar verluidt wordt dinsdag het groene licht gegeven door Brussel voor de deal, nadat de brouwers veel bezittingen in de verkoop hebben gedaan om zorgen over de mededinging weg te nemen. Door de fusie van AB InBev en SABMiller ontstaat ’s werelds grootste brouwer, op afstand gevolgd door Heineken.