economie

Japanse beurs sluit iets hoger

Door ANP - 11 mei 2016

TOKIO (ANP) – De aandelenbeurs in Tokio is woensdag met een kleine winst gesloten. Japanse beleggers verwerkten een stroom aan bedrijfsresultaten. De toonaangevende Nikkei-index eindigde de handelsdag uiteindelijk 0,1 procent hoger op 16.579,01 punten.

Softbank was in de Japanse hoofdstad met een winst van 1,9 procent een van de grootste stijgers. De aanbieder van mobiele telefonie werd beloond voor een beter dan verwachte kwartaalwinst.

Financiële instellingen in Hongkong hadden het moeilijk door geruchten dat de Chinese overheid geen aanvullende stimuleringsmaatregelen zal aankondigen om de afremmende economie aan te jagen. De Hang Seng stond tussentijds 0,6 procent lager.

Elders in het Verre Oosten was het beeld verdeeld. Zo won de All Ordinaries in Sydney 0,6 procent en zakte de Kospi in Zuid-Korea 0,1 procent.