economie

Klein verlies voor AEX

Door ANP - 03 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse beurs is dinsdag met een klein verlies aan de handelsdag begonnen. De andere graadmeters in Europa toonden kort na de openingsbel een verdeeld beeld. In Amsterdam maakte Philips bekend zijn zelfstandige lichtdivisie Lighting naar de beurs te brengen.

De AEX stond 0,5 procent lager op 438,93 punten. De MidKap daalde 0,3 procent tot 660,03 punten. De indices in Parijs en Frankfurt zakten tot 0,6 procent, Londen won 0,4 procent.

Philips daalde 0,6 procent. Het concern brengt Lighting naar Beursplein 5, waarbij minstens een kwart van de aandelen aangeboden zal worden aan institutionele investeerders en particulieren. Het meerderheidsbelang dat Philips in eerste instantie houdt, wordt de komende jaren volledig afgebouwd.