economie

Lagere verkopen en minder winst voor AB InBev

Door ANP - 04 mei 2016

LEUVEN (ANP) – Bierbrouwer Anheuser-Busch InBev heeft in het eerste kwartaal minder bier verkocht dan een jaar eerder. Het Belgisch-Amerikaanse concern had onder meer last van zware economische omstandigheden in Brazilië. De nettowinst, geschoond voor eenmalige posten, zakte met twee derde tot 844 miljoen euro.

De winstdaling is mede te wijten aan sterk gestegen financieringslasten. Het in België gevestigde, internationale bierconcern, bekend van merken als Stella Artois, Jupiler, Hoegaarden en Hertog Jan, heeft zich flink dieper in de schulden gestoken om de naderende overname van branchegenoot SABMiller te bekostigen.

AB InBev meldde woensdag een kwartaalomzet van 9,4 miljard dollar (8,2 miljard euro). Dat is ruim 1 miljard minder dan een jaar eerder, maar exclusief nadelige wisselkoerseffecten was volgens het bedrijf sprake van een groei van ruim 3 procent.