economie

Malaysia Airlines begint jaar ‘positief’

Door ANP - 26 mei 2016

SEPANG (ANP) – Luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines heeft in het eerste kwartaal, afgezien van eenmalige posten, een kleine operationele winst geboekt. Dat komt deels door de lagere brandstofrekening en verbeterde marktomstandigheden, maar ook doordat een ingrijpende reorganisatie vruchten begint af te werpen.

Malaysia Airlines sneed flink in het vluchtaanbod, en zag daardoor de omzet met ruim een vijfde dalen. Maar het wist ook de kosten met een derde terug te dringen. De resultaten overtreffen de eigen verwachtingen van het bedrijf, dat donderdag dan ook sprak van een ‘positieve start’ van het jaar.

Over heel 2016 verwacht Malaysia Airlines een recordverlies te lijden. Dat komt mede door de kosten van de herstructurering die het door rampspoed geplaagde bedrijf er bovenop moet helpen. Daarmee is wel de basis gelegd voor een winstgevende toekomst, zei topman Christoph Müller.