economie

Meer geld kabinet voor snelle groei startups

Door ANP - 24 mei 2016

DEN HAAG (ANP) – Er komt meer geld beschikbaar voor startende en doorgroeiende bedrijven. Deze zogenoemde startups en scaleups zijn volgens het kabinet van groot belang voor vernieuwing van de economie.

Het kabinet maakt 23 miljoen euro vrij om samen met private investeerders te investeren in startups en het midden- en kleinbedrijf. Dat maken minister Henk Kamp van Economische Zaken en staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën dinsdag bekend.

Vanaf 2017 komt 27 miljoen euro beschikbaar voor een versoepeling van de loonregeling voor innovatieve bedrijven. Wie een bedrijf begint, is dan niet langer verplicht zichzelf een belastbaar loon uit te keren van 44.000 euro. Eigenaren van startups mogen hier de eerste drie jaar het minimumloon van maken. Op die manier blijft er meer geld over om in het bedrijf te investeren.