economie

‘Mogelijk toch particuliere claims om Libor’

Door ANP - 24 mei 2016

NEW YORK (ANP) – Tientallen banken die dachten met het betalen van forse boetes de affaire rond het manipuleren van het interbancaire rentetarief Libor achter zich te laten, komen mogelijk bedrogen uit. Een Amerikaanse rechter heeft besloten dat particulieren alsnog claims tegen in totaal zestien banken mogen indienen, aldus zakenkrant The Wall Street Journal.

Handelaren van de grote internationale banken bleken ongeoorloofde afspraken te hebben gemaakt om het Libortarief in hun voordeel te manipuleren. Rabobank maakte eerder 774 miljoen euro over aan toezichthouders in buiten- en binnenland om verdere vervolging voor de manipulatie te voorkomen.

Ook branchegenoten als Deutsche Bank, Bank of America, JP Morgan Chase en Barclays krijgen door de rechterlijke beslissing mogelijk met nieuwe schadeclaims te maken.