economie

Monsanto vindt bod van Bayer te laag

Door ANP - 24 mei 2016

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) – Monsanto wijst het overnamebod dat het Duitse chemiebedrijf Bayer onlangs heeft uitgebracht af, maar staat wel open voor verdere gesprekken. Dat liet de Amerikaanse zadenveredelaar dinsdag weten.

Bayer maakte maandag bekend 62 miljard dollar (55 miljard euro) over te hebben voor de overname van het Amerikaanse bedrijf. Monsanto gaf eerder al aan een ongevraagd bod van Bayer te hebben ontvangen, zonder te melden om welke prijs het ging.

Monsanto zegt zeker voordelen te zien in een deal met Bayer. Het huidige bod weerspiegelt volgens topman Hugh Grant echter niet de waarde van het concern. Daarnaast blijven er volgens hem teveel zorgen rond de financiering van de transactie en de instemming van toezichthouders bestaan.