economie

M&S zet in op meer personeel en lagere prijzen

Door ANP - 25 mei 2016

LONDEN (ANP) – De Britse winkelketen Marks & Spencer (M&S) gaat meer personeel op de winkelvloer inzetten om de al jaren tegenvallende kledingverkopen aan te jagen. Ook wil het bedrijf zijn prijzen voor kleding aanscherpen en minder inzetten op tijdelijke kortingsacties.

Met die plannen kwam de nieuwe topman Steve Rowe woensdag. Hij zei daarbij dat hij verwacht dat de ingrepen komende tijd nadelige gevolgen zullen hebben voor de winst van het warenhuisconcern.

Rowe is de opvolger van de Nederlander Marc Bolland. Die lukte het afgelopen jaren niet om de daling van het marktaandeel op het gebied van mode een halt toe te roepen. In het gebroken boekjaar dat 26 maart eindigde, zag M&S de totale omzet met 0,8 procent oplopen tot ruim 10 miljard pond, omgerekend bijna 14 miljard euro. De winst voor belastingen zakte met bijna 20 procent tot ruim 483 miljoen pond.