economie

Nieuw leven voor bauxietindustrie Suriname

Door ANP - 11 mei 2016

PARAMARIBO (ANP) – Ruim een jaar na het vertrek van de Amerikaanse multinational Alcoa, heeft de Surinaamse regering een nieuwe partner gevonden die het Surinaamse bauxiet wil winnen en verwerken. Het is het in Monaco gevestigde bedrijf Monaco Resources dat 400 miljoen Amerikaanse dollars (350 miljoen euro) zal investeren om de industrie weer op gang te brengen.

Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen maakte de nieuwe samenwerking dinsdag bekend. De verwachting is dat het nieuwe bauxietbedrijf in de eerste fase werk biedt aan vierhonderd mensen. Bij een volledige productie na ongeveer drie jaar zal er werk voor 1500 mensen zijn. Het vertrek van Alcoa eind vorig jaar leidde tot een verlies van ongeveer 2000 banen.