economie

Nieuwe cao voor openbaar vervoer

Door ANP - 10 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – CNV Vakmensen heeft een onderhandelingsresultaat behaald met verschillende bedrijven in het openbaar vervoer. Dat meldde een zegsman dinsdag.

Het onderhandelingsresultaat, met Arriva, Veolia, Connexxion, Qbuzz, Syntus en EBS, geldt voor een jaar. Daarbij is een loonsverhoging afgesproken van 1,75 procent. Ook wordt de eindejaarsuitkering die iedereen volgens de cao krijgt meegenomen in de pensioenberekening.

De cao betreft 12.000 werknemers in het openbaar vervoer, aldus CNV Vakmensen. De bond legt het resultaat neutraal voor aan haar leden. ,,Wij hadden graag ook afspraken over scholing en behoud van personeel bij concessiewisselingen gemaakt. Dat was ook nog niet bespreekbaar”, zo verklaarde de woordvoerder.